Ramez Ramzy neemt twee Amsterdamse cafés over

Ramez Ramzy neemt twee Amsterdamse cafés over

Ondernemer Ramez Ramzy (29) heeft de historische Amsterdamse cafés 'De Bekeerde Suster' en 'De Zotte' overgenomen. Hiermee wil de ondernemer de cafés voor buurt en bewoners behouden.

In samenspraak met de gemeente Amsterdam zet Ramez Ramzy van de Ramzy Group in op het aantrekken van hoogwaardig toerisme en recentelijk werd de overname van de voormalige skylounge-bar van het Ruby-Emma hotel bekendgemaakt.

Nu kondigt de Ramzy Group de overname van cafés ‘De Bekeerde Suster’ en ‘De Zotte’ aan. Het waarborgen van een leefbare aantrekkelijke binnenstad is een belangrijke pijler in het ondernemerschap van de Ramzy Group. Ramez Ramzy: ‘De lokale Amsterdammer maakt de stad, en daarom moet het aanbod gewaarborgd blijven’.

Cafés met een geschiedenis

Het in de Jordaan gevestigde ‘De Zotte’ blijft een sfeervol bruin Amsterdams café, waar dagelijks van een breed en gevarieerd aanbod Belgische bieren genoten kan worden. Het pand waar deze bekende tapperij in huist werd rond 1905 opgetrokken. Op de barkrukken nestelen vooral Amsterdammers om te genieten van hoogwaardige kwaliteitsbieren.

‘Proeflokaal De Bekeerde Suster’ waarborgt de Amsterdamse ‘brouwcultuur’ waar dan ook Amsterdamse bieren gebrouwen blijven worden. De naam verwijst naar een middeleeuws klooster dat ongehuwde vrouwen opving. Dat klooster stond op exact dezelfde plaats: hartje centrum, aan de Kloveniersburgwal, vlakbij De Waag op de Nieuwmarkt. Twee cafés met een geschiedenis. Ramzy is zich bewust van die historie en wil juist dat het karakter behouden blijft. Voor de stad, zijn stadsgenoten en voor eenieder die op bezoek komt.

Ramzy Group

Ramzy Group - Team
Ramzy Group - Team

Dertig jaar geleden begon de vader van Ramez Ramzy met het exploiteren van zijn eerste horecazaak: een snackbar nabij het Rembrandtplein. Drie decennia later is de Ramzy Group uitgegroeid tot een bekende speler binnen de Amsterdamse horeca, hospitality en vastgoed branche. De Ramzy Group organisatie heeft meer dan 25 horecaondernemingen en hotels in haar portefeuille.

De Ramzy Group werkt samen met de gemeente Amsterdam als het gaat om het Amsterdamse imago en de stappen die gezet moeten worden omtrent massatoerisme. Ramzy: 'Daar gaan wij mee door. We blijven overleggen met de gemeente Amsterdam om de hoofdstedelijke uitdagingen gezamenlijk te lijf te gaan. En samen de stad een beetje mooier, leuker en zelfs gezonder te maken. Begin 2023 staat daarover nog meer nieuws ingepland.'