Bekende Amsterdamse ondernemer gaat skybar Ruby Emma hotel exploiteren

Bekende Amsterdamse ondernemer gaat skybar Ruby Emma hotel exploiteren

De Amsterdamse horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy breidt het horeca-imperium van zijn familie uit door de skylounge op de 21e etage van het Ruby Emma hotel toe te voegen aan het portfolio. Hier zaten voorheen cocktailbar Juniper & Kin en restaurant The Kitchen Garden.

De Ramzy Group voegt met de skylounge op de 21ste verdieping van het Ruby Emma hotel – het voormalige OQ hotel – toe aan het portfolio van inmiddels 25 horecabedrijven. Ramez Ramzy (29) wil hier een nieuwe hotspot creëren. Die moet aantrekkingskracht hebben op heel Amsterdam én daarbuiten. Daarnaast zal op de 22e verdieping de hoogste podcast- en tv studio van Nederland komen. Op die plek stond voorheen de kas van cocktailbar Juniper & Kin en restaurant The Kitchen Garden.

Ramzy zegt te willen bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de gemeente Amsterdam en een positieve stempel drukken op de stadsontwikkeling. Begin 2023 zal de Skylounge van het Ruby Emma hotel zijn deuren openen. 

Venturo

De naam van het nieuwe skyloungeconcept is bekend: Venturo. ‘Het is een nieuw tijdperk voor de Ramzy Group en de stad Amsterdam. Daarnaast bouwen wij op de 22ste verdieping de hoogste tv- en podcast studio van Nederland. Van daaruit gaan we onze nieuwe visie op de stad communiceren. Wij willen het voortouw nemen in de ontwikkeling van de branche en de stad. Dat doen we samen met onze partners, de gemeente Amsterdam en andere betrokkenen', aldus Ramez Ramzy. 

Al sinds bekend werd dat het Duitse Ruby hotels intrek zou nemen in het voormalige QO hotel, dat in coronatijd failliet ging, was de vraag welke partij de f&b in het hotel voor zijn rekening zou nemen. Het businessmodel van Ruby is normaalgesproken alleen gericht op kamers en meetingzalen. De f&b besteedt de groep in de regel uit. 

Ruby Emma opende de deuren in september 2022, min of meer gelijktijdig werd het pand verkocht aan een Britse investeerder voor ruim €90 miljoen.

Van snackbar naar Amsterdams imperium 

De Ramzy Group is de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een bekende speler binnen de Amsterdamse horeca. Begin jaren negentig begon Ramzy senior - nadat hij vanuit Egypte naar Nederland vluchtte - met het exploiteren van zijn eerste horecazaak. Dat was een doodgewone Nederlandse snackbar nabij het Rembrandtplein. 

Door slim ondernemerschap en hard werken werden stap voor stap meer horecazaken aan de portefeuille toegevoegd. In de afgelopen 30 jaar groeide de onderneming uit tot de Ramzy Group met een vastgoedportefeuille en 25 Amsterdamse hotels, cafés en restaurants. 

De Ramzy group richtte zich in de jaren 90 op massatoerisme, wat toen ook een speerpunt van de stad Amsterdam was. En nog steeds richt het merendeel van de 25 zaken van de groep zich op budget- en middensegmentreizigers. Daarbij is Ramez Ramzy een actieve gesprekspartner van de gemeente. Hij pleit voor nadrukkelijker onderscheid tussen de segmenten in toerisme en aangepast beleid per segment.