Pand voormalig QO Hotel verkocht voor dik €90 miljoen

Pand voormalig QO Hotel verkocht voor dik €90 miljoen

Het pand in het Amsterdamse Amstelkwartier waar voorheen QO Hotel in zat, is voor €92 miljoen verkocht aan de Londense vastgoedinvesteerder Tristan Capital Partners. Deze maand heropent het hotel onder een nieuwe naam.

Het hotelpand werd in 2018 geopend door vastgoedeigenaar Invesco en exploitant Amstelside, onder management van InterContinental Hotels Group (IHG). In de coronacrisis ging Amstelside failliet, waarna Invesco zelf nog probeerde het hotel te exploiteren

Nu heeft de vastgoedeigenaar het pand voor €92,1 miljoen verkocht aan de Londense vastgoedinvesteerder Tristan Capital Partners, meldt Vastgoedmarkt.

Eerder werd al bekend dat ook een nieuwe exploitant is gevonden: in mei heropent het voormalige QO Hotel als Ruby Emma. Als onderdeel van de rebranding worden de openbare ruimtes en voorzieningen aangepast en uitgebreid met een bar/restaurant. 

De opening van Ruby Emma is gepland in twee fasen: de hotelkamers in mei 2022, de gastronomie in september 2022. Dit is het eerste hotel in Nederland van het Duitse Ruby Hotels.

Ruby Groep

De Ruby Groep is in 2013 in München opgericht door Michael Struck die nog altijd ceo is. De groep exploiteert momenteel vijftien Ruby Hotels in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland en vanaf mei ook Nederland. Ook zijn nog eens ruim 20 hotels in aanbouw of in de planningsfase. Met een joint venture wordt fors ingezet op expansie in Azië. 

Dit hotel in Amsterdam is een eerste hotel in Nederland, waarmee Ruby in een lange lijst kan van buitenlandse hotelmerken die de afgelopen jaren de Nederlandse markt hebben betreden. Struck heeft eerder al eens laten doorschemeren Nederland interessant te vinden en ook in Rotterdam kijkt naar mogelijkheden.

Duurzaam hotelpand

Toen QO Hotel in 2018 opende, was het 21 verdiepingen tellende gebouw één van de meest duurzame hotelpanden in Nederland. Het is voorzien van een LEED Platinum certificaat, het hoogst haalbare. 

De slimme gevel regelt met 1600 responsieve thermische panelen het binnenklimaat door die panelen te openen of sluiten en is bij de bouw 5000 ton gerecycled beton gebruikt uit de oude Shell-toren, waar intussen onder meer Sir Adam Hotel in huist.