Amsterdams Proeflokaal voor tweede keer failliet

Amsterdams Proeflokaal voor tweede keer failliet

Het Amsterdamse Proeflokaal aan het Stadionplein in Amsterdam is eind december failliet verklaard. Dat is niet voor het eerst: in 2019 ging de zaak ook al eens failliet en maakte toen een doorstart met een nieuwe eigenaar.

Het Amsterdamse Proeflokaal op het Stadionplein in Amsterdam-Zuid opende in april 2018 de deuren als opleidingsrestaurant. De enorme zaak was een opleidingspartner van House of Hospitality van het ROC van Amsterdam. De 1800 vierkante meter werden naast een restaurant gevuld met een bierwereld, wijnwereld, een workshop-ruimte en proeftafels.

In januari 2019 werd de zaak failliet verklaard, waarna Gert Blom, voormalig eigenaar van sterrestaurant Amarone in Rotterdam, het overnam. Hij behield de naam maar maakte er een internationale brasserie aan.

Tijdens de eerste coronalockdown in 2o20 verkocht Blom de zaak weer, schrijft Het Parool. Het is de nieuwe eigenaren niet gelukt om het bedrijf succesvol te maken, waarna de rechtbank op 13 december het faillissement uitsprak. Bij het Amsterdamse Proeflokaal werkten op dat moment 26 mensen.