Tribeca wil dit jaar grondig gaan verbouwen

Tribeca wil dit jaar grondig gaan verbouwen
Claudia en Jan Sobecki van Tribeca** in Heeze.

Restaurant Tribeca** in Heeze sluit in 2023 tijdelijk de deuren. Eigenaren Jan en Claudia Sobecki willen de zaak flink uitbreiden en ook de indeling van het pand veranderen. Tijdens de verbouwing willen ze een pop-up restaurant openen om de brigade aan het werk te houden.

Een deel van de tuin inleveren om het restaurant te vergroten en de keuken verplaatsen naar het hart van het bedrijf en open maken. Dat is in een notendop wat Jan en Claudia Sobecki willen met de grootscheepse verbouwing van Tribeca** in Heeze die eraan zit te komen dit jaar. Om die uit te kunnen voeren gaat Tribeca een half jaar dicht. 

Wat comcreet de plannen zijn, hoeveel hij gaat investeren en wanneer Tribeca precies dicht gaat, is niet bekend. Sobecki wil (nog) niet uitweiden over de plannen. Een bron dicht bij het tweesterrenrestaurant zegt meer te weten. 

Aan de achterzijde van de zaak in Heeze ligt een tuin. Maar omwille van overlast voor omwonenden kan daar niet worden gedineerd. Daarmee zijn het dure meters, die Sobecki nu deels bij het restaurant wil trekken door de zaak naar achteren uit te bouwen. Ook wordt de keuken verplaatst. Dat is nu een afgesloten ruimte aan de voorzijde van het pand. In de plannen is het een open keuken in het hart van het restaurant. Of het aantal couverts toeneemt, is nog niet duidelijk.

Pop-up restaurant

Vanwege de grondige verbouwing gaat Tribeca enkele maanden dicht. In die periode wil Sobecki zijn brigade aan het werk houden door op verschillende plekken in Noord-Brabant (en mogelijk ook daarbuiten) als pop-up restaurant te openen. Hoe dat er precies uit gaat zien en waar het pop-up restaurant komt, is nog niet bekend. 

Crowdfunding 

Restaurant Tribeca opende in 2016 in Heeze, in het pand waar tot dat moment restaurant Boreas** zat. Jan Sobecki was daarvoor jarenlang chef-kok van Chapeau! in Bloemendaal, wat in 2016 sloot – op dat moment in bezit van twee Michelinsterren. Die sluiting werd op 1 maart bekend, half april had Sobecki restaurant Boreas in Heeze overgenomen – zowel het vastgoed als de exploitatie. Daar opende hij op 1 augustus 2016 de deuren, vier maanden later ontving de zaak meteen twee Michelinsterren

Bij de overname werd niet verbouwd, wel werd het interieur vernieuwd. In 2017 kwam er wel een voorzichtige eerste verbouwing, waarbij een chef's table in de keuken werd gerealiseerd. Die lange, marmeren tafel - De Keukenkamer - biedt plek aan maximaal 12 gasten. Deze verbouwing financierde Sobecki deels middels crowdfunding. Een kleine 50 investeerders legden toen gezamenlijk €175.000 in, tegen 7% rente per jaar. Die leningen hadden een looptijd van vijf jaar en zijn inmiddels afbetaald.

De Keukenkamer van Tribeca biedt plek aan maximaal 12 gasten.
De Keukenkamer van Tribeca biedt plek aan maximaal 12 gasten.

In de informatie rond die crowdfunccampagne spreekt het echtpaar Sobecki, dat boven het restaurant woont, de ambitie uit om met Tribeca de komende 20 jaar te opereren in de Nederlandse topgastronomie. Met twee Michelinsterren, plek 2 in Lekker, 19 punten GaultMillau en een 4e plek in de Misset Horeca Superlijst behoort Tribeca absoluut tot die top.