Bjorn Stukje opent Bistro Hero in Den Dolder

Bjorn Stukje opent Bistro Hero in Den Dolder
Sjoerd Kleijn (l) en Bjorn Stukje

Bjorn Stukje, voormalige chef-kok van de HFSLG in Bosch en Duin, heeft op 1 maart zijn eigen bistro Hero in Den Dolder geopend.

Bjorn Stukje heeft de bistro naar zijn vader, genaamd Hero, vernoemd. 'Zij hebben de zaak 25 jaar lang gehad.' Toen heette het Café Egelantier. Na verkoop was het tijdelijk in handen van een horecagroep, maar nu is Stukje - met hulp van een stille investeerder - eigenaar van de zaak geworden waar hij zelf opgroeide.

Oesters en bitterballen in Bistro Hero

Stukje omschrijft Bistro Hero aan de Dolderseweg 146, als een café bistro. 'We gaan om 10.00 uur al open en rond middernacht dicht. Je kan hier terecht voor bitterballen met bier, maar ook voor oesters en een chablis. Een huiskamer voor iedereen.'

Hero telt drie menukaarten: een borrel, lunch en dinerkaart. 'Ik word blij van gasten blij maken, dat hoeft niet per se met truffel', zegt de voormalige chef-kok van de HFSLG. 'Mijn insteek is het fijn maken voor gasten.' Bistro Hero is van dinsdag tot en met zondag geopend.

Bistro Hero telt, zonder de bar, 50 zitplaatsen. Buiten op het terras zijn er nog 80 zitplaatsen.

Team in Bistro Hero

Stukje staat samen met Sjoerd Kleijn in de keuken. Zijn voormalige sous in de HFSLG.' Hero onderging recent een restyling, waarbij de cafésfeer uit de tijd van zijn ouders werd teruggebracht. 'En natuurlijk zijn mijn ouders meer dan trots op het feit dat ik hier nu sta.' De kaart kent vertrouwde gerechten, maar kreeg een nieuw jasje met Franse twist.