Brouwerij opent eerste bierspa van Nederland

Brouwerij opent eerste bierspa van Nederland

Othmar Bierbrouwerij opent de eerste bierspa in Nederland. In Ootmarsum is het dompelen in een geurend bad met warm water met hop-, gist- en moutextract al een half jaar een succes. Bekijk de foto's.

Heerlijk dompelen in een geurend bad van warm water met hop-, gist- en moutextract, onder het genot van een vers getapt biertje. Klinkt misschien als een droom, maar in Ootmarsum is dit nu een half jaar werkelijkheid.

Bierspa groot succes

Othmar Bierbrouwerij opende op 1 juli 2022 de eerste bierspa van Nederland. 'Na een half jaar draaien, kunnen we al zeggen dat het genieten van de bierspa onder het genot van een vers getapt biertje een succes is', vertellen eigenaren Dirk Heupink en Bart Nijhuis.

Droom

Tijdens een weekend in Tsjechië maakte het tweetal voor het eerst kennis met het fenomeen. 'Dat is inmiddels een paar jaar geleden. We hadden niet verwacht dat het bezoeken van een bierspa zo’n leuke activiteit zou zijn', zegt Heupink. 'Vrijwel meteen dachten we: wat zou het gaaf zijn om dit ook bij ons te realiseren', vult Nijhuis aan.

Hotel en bierspa

Toch bleef het een tijdlang alleen bij dromen. 'Tot we de ideeën voor een derde gebouw bij ons op het terrein toch concreter gingen maken, omdat het bleef knagen. Naast een hotel zou een bierspa een mooie toevoeging zijn aan Othmar én aan het toeristische Ootmarsum. En we hadden er de ruimte voor op ons terrein.'

Bierspa voor 2 tot 36 personen

Om inspiratie op te doen, bezochten de twee meerdere bierspa’s in Europa. 'We merkten al snel dat veel van deze spa’s zich focussen op stellen en kleine groepen. 4 personen is vaak wel de max. Dat wilden wij anders doen', zegt Heupink. 'Bij ons is ruimte voor 2 tot 36 personen. Bier- en spaliefhebbers, maar eigenlijk gewoon voor iedereen. Het is een leuke activiteit voor vriendengroepen, collega’s, families. En natuurlijk ook voor stellen die de rust opzoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld in ons hotel komen logeren, genieten van al het moois wat Ootmarsum te bieden heeft en 's avonds relaxen tijdens een bezoekje aan de bierspa. Een perfecte activiteit het hele jaar door.'

Ontspannen met en ín bier

'In de spa kun je lekker ontspannen onder het genot van een Othmar-biertje. We hebben massagestoelen, hot tubs, sauna’s, stortdouches en dompelbaden. Alle stoffen die we in ons bier verwerken, zitten ook in de vorm van extract in het badwater. Denk dus aan hop, gist en mout. Goed voor de huid en het haar.' Naast alle wellness-faciliteiten beschikt de spa ook over een tap. Bezoekers kunnen die onbeperkt gebruiken. 'Eén ding staat dus vast: je verlaat de bierspa als herboren', vertellen de twee lachend.

Hotel Othmar

Ook met het hotel onderscheidt Othmar zich van andere in de omgeving. 'Alle kamers hebben een eigen specifiek ‘bierthema’. Zo hebben we een Goud kamer, vernoemd naar een van onze bieren, Othmar Goud. In deze kamer zijn verschillende gouden details terug te vinden én is de badkamer bekleed met gouden tegels.'

Elke kamer een eigen bierthema

In totaal zijn er 12 hotelkamers, allemaal met eigen thema, kleuren en sfeer. 'Gasten kunnen 's avonds een hapje eten bij Gasterij Oatmössche, een paar meter verderop. In de ochtend schuiven ze aan bij het ontbijt in het ‘proeflokaal’ van het hotel. En voor vertrek kunnen ze nog een souvenir halen in onze Othmar Shop. Een totale Othmar-beleving dus.'

Opening bierspa en hotel

Inmiddels zijn het hotel van Othmar en de bierspa een half jaar open en hebben ze al veel gasten mogen ontvangen. 'Het was erg spannend in het begin, je weet natuurlijk niet hoe mensen gaan reageren op het fenomeen bierspa. Maar inmiddels kunnen we zeggen dat iedereen enorm enthousiast uit de bierspa komt en het echt een unieke ervaring vindt', zegt Nijhuis.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.