'Ode aan Lucas Rive' benefietavond in Ysbrantsz

'Ode aan Lucas Rive' benefietavond in Ysbrantsz

Ysbrantsz gaat sterrenchef Lucas Rive eren. Op maandag 3 april, de geboortedag van Rive, zal er een speciale Ode aan Lucas Rive benefietavond gehouden worden in Ysbrantsz. De opbrengst gaat naar Stichting Casper.

De bekende Hoornse chef Luca Rive die in 2019 overleed, heeft veel leerlingen opgeleid. Veel van zijn leerlingen werken inmiddels in gerenommeerde restaurants. Ook chef Tom Tros van Ysbrantsz komt uit de keuken van Rive.

Op maandag 3 april is er een speciale Ode aan Lucas Rive benefietavond. Deze avond gaat een aantal van de brigade van restaurant Lucas Rive & Bokkedoorns samen met team Ysbrantsz een zesgangenmenu met bijpassende wijnen serveren. De avond wordt gepresenteerd door Robert-Jan Knook en entertainment is er van Anna Verschoor en Sam van Dalen.

Iedereen werkt deze avond vrijwillig en veel leveranciers sponsoren deze avond. De opbrengst van de benefietavond gaat naar Stichting Casper. Deze stichting doet onderzoek naar alvleesklierkanker. Deze vorm van kanker is nog steeds dodelijk. Prof. dr. Casper van Eijck zal deze avond starten met een uitleg wat de stichting doet. Naast de donatie van de gehele omzet wordt er ook nog een veiling gehouden met originele items.

Uniek veilingitem

Een uniek veilingitem is een diner thuis voor 12 personen verzorgd door vier chefs met in totaal zes Michelinsterren. Erik van Loo van Parkheuvel, Wilco Berends van de Nederlanden, Jef Schuur van Bij Jef en Martin Kruithof van De Lindenhof zullen dan de Lucas Rive-klassiekers bereiden.

De andere veilingitems zijn:

De gasten krijgen ook de mogelijkheid om tijdens deze avond een kaars te kopen en deze in de naastgelegen Koepelkerk aan te steken ter nagedachtenis aan Lucas Rive.

Ondernemers Laura Luca en Marco Wohlken van Ysbrantsz: 'Gezien het aantal tafels in Ysbrantsz konden we helaas maar 90 gasten de gelegenheid geven om deze bijzondere avond bij te wonen.'