Deze drie hotels gaan aan kop in Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023

Deze drie hotels gaan aan kop in Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023
Het team van Thermen Bussloo was in 2021 de winnaar van de allereerste Publieksprijs in de Dutch Hotel Award.

Met de gewijzigde opzet van de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award dingen alle tien de genomineerden tot het eind mee. Inmiddels zijn ruim 1200 stemmen uitgebracht en staan deze drie hotels voorlopig bovenaan. Stemmen kan nog tot en met 31 mei.

Vanaf het moment dat de 10 genomineerden voor de Dutch Hotel Award 2023 bekend werden gemaakt, begon ook de strijd om de Publieksprijs. Stemmen kan nog tot en met 31 mei en inmiddels is al ruim 1200 keer gestemd. Dit is de laatste tussenstand in die Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023.

Deze drie hotels staan voorlopig bovenaan:

(in alfabetische volgorde)

  • DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station – Amsterdam  
  • Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn – Arnhem 
  • The Market Hotel – Groningen 

De onderlinge verschillen in aantal stemmen zijn klein, soms maar enkele tientallen stemmen. Dus in de komende maand kan nog van alles gebeuren in de tussenstand van de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023. De winnaar van de publieksprijs in 2021, Thermen Bussloo, stond bij de tussenstand halverwege nog niet in de top-3.

Breng hieronder je stem uit op jouw favoriet

De publieksprijs van de Dutch Hotel Award

Bij de vorige editie van de Dutch Hotel Award, in 2021, werd de Publieksprijs geïntroduceerd, met Thermen Bussloo als eerste winnaar. Toen telden de stemmen mee bij het bepalen welke hotels naar de halve finale zouden gaan en stopte het stemmen op dat moment. Dit jaar is een andere opzet gekozen. Daarbij kan gedurende (bijna) de gehele looptijd van de wedstrijd voor hotelmanagementteams op alle 10 genomineerden worden gestemd.

Hiermee maken alle hotels nog kans op die publieksprijs, ook de hotels die niet door zijn naar de halve finale op 11 mei. Op 1 juni sluiten de stembussen en vervolgens krijgt het hotel met de meeste stemmen bij de uitreiking van de Dutch Hotel Award 2023 de Publieksprijs overhandigd. ‘Op deze manier is het langer leuk voor alle hotels die genomineerd zijn', aldus de organisatie. ‘Gedurende het gehele verloop van de wedstrijd blijven zo alle tien de hotels betrokken bij de wedstrijd, ook als ze niet in de halve finale of finale staan.’

Dutch Hotel Award 2023

Dit jaar wordt de Dutch Hotel Award voor de 18e keer georganiseerd. Elk jaar kiest de organisatie een thema, dit jaar is dat Energize!. De deelnemende managementteams moeten in de halve finale en finale dit thema nadrukkelijk laten terugkomen.

Van de 10 genomineerden koos de jury vijf halvefinalisten. Zij presenteren zich in die halve finale op 11 mei in de Heineken Experience met een powerpitch aan de jury. Vervolgens worden drie finalisten aangewezen, waar de jury op 8 juni op bezoek komt. Dan krijgt elk team precies twee uur de tijd om die jury te overtuigen dat zij de winnaar moet zijn van de Dutch Hotel Award 2023. Daarbij let de jury op creativiteit, bewezen successen, invulling van het thema en de uitvoering van de finaleopdracht.

Vervolgens wordt eind juni de winnaar van zowel de Dutch Hotel Award 2023 als de winnaar van de Publieksprijs bekendgemaakt.