The Breda Group opent Trattoria Breda & Enoteca

The Breda Group opent Trattoria Breda & Enoteca

Het nieuwste restaurant van The Breda Group, Trattoria Breda & Enoteca, is een eigentijdse Italiaanse stijl trattoria met wijnbar. Het wordt gerund door het trio achter The Breda Group, Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Vagarsh Mogatseljan.

Moderne Italiaanse Trattoria

In het voorste gedeelte van het pand van Trattoria Breda & Enoteca zit het restaurant, in het achterste gedeelte de wijnkamer. Het restaurant is eigentijds Italiaans met eigengemaakte pasta’s en, prominent in de zaak, de houtoven met eetbar. Deze houtoven zal worden gebruikt voor verschillende gerechten, zoals zeebaars in zoutkorst om te delen en geroosterde groenten.

Daarnaast wordt er een kleine selectie pizzetta’s geserveerd. De kookstijl is modern Italiaans, aangevuld met klassiekers als vitello tonnato en bucatini carbonara met guanciale. Het restaurant zal op bepaalde dagen zowel voor lunch als diner geopend zijn. Voor de lunch is er een kleine selectie van de avondkaart beschikbaar, aangevuld met huisgemaakte focaccia’s en salades.

Pizza’s en eigen import wijnen

In het achterste gedeelte komt de Enoteca, een wijnkamer waar je naast het ruime wijnaanbod ook houtovenpizza’s kunt eten. In samenwerking met Wine By The Glass komen hier twintig wijnen te staan die gasten kunnen proeven of waar een glas of half glas van gedronken kan worden. Door middel van een QR-code is er uitleg bij elke wijn.

2 jaar geleden is The Breda Group al begonnen met het inkopen van haar eigen wijnen. 'Door de wijnen zelf in te kopen, kunnen we een betere prijs bieden aan al onze gasten in de restaurants. Tegelijk met de opening van Trattoria Breda lanceren we dan ook onze eigen webshop', vertelt Johanneke van Iwaarden.

'We zijn 5 dagen naar Vinitaly geweest. Dat is de grootste wijnbeurs van Italië. We hebben daar zoveel fantastische wijnen geproefd en een selectie gemaakt voor onze Trattoria & Enoteca. We zijn een samenwerking aangegaan met een paar mooie nieuwe wijnhuizen, waardoor we nu zelfs ook oude Barolo’s, Amarone’s en Barbaresco’s op de kaart kunnen zetten tegen goede prijzen. De wijn komt dus direct van de producent, zo in je glas.’

Het systeem maakt gebruik van de nieuwste techniek van Wine By The Glass, waarbij gasten direct kunnen tappen en afrekenen met hun bankpas aan de dispenser. ‘Als een wijn je goed bevalt, kun je hem direct voor thuis bestellen via onze webshop’, zegt Van Iwaarden enthousiast. ‘Omdat je normaal geen winkel en wijnbar ineen mag zijn, maakt de huidige techniek het voor ons mogelijk om zo een echte moderne Enoteca te openen in Nederland, waar niet niet alleen kunt proeven en drinken maar ook de wijn voor thuis kunt bestellen.’

Enoteca Breda serveert bij de wijnen een vijftal pizza’s uit de houtoven. ‘Die zijn ook te bestellen met QR-code’, stelt zij. ‘We willen slim omgaan met techniek om de huidige uitdagingen te kunnen aangaan, zonder dat de ervaring van de gast minder wordt. Hij wordt eigenlijk juist leuker!

Opening

De opening van Trattoria Breda & Enoteca is gepland eind juni en de zaak zal 7 dagen geopend zijn voor lunch en diner. Trattoria Breda & Enoteca is gevestigd aan de Czaar Peterstraat 21 in het pand waar voorheen Instock was gevestigd. Onder The Breda Group vallen Restaurant Guts, Restaurant Breda, Maris Piper en Píta kebab & falafel.