Moderne biertuin Lagerwal geopend

Moderne biertuin Lagerwal geopend

In Amsterdam-Noord is Lagerwal geopend, een combinatie van een moderne biertuin met een terras aan het water. Het industriële en duurzaam ontworpen terras biedt daarnaast een gevarieerd cultureel programma.

Op het menu staat onder meer een ruime selectie aan lokaal gebrouwen bieren, waarvan 15 op tap. Bezoekers kunnen ook genieten van een glas rosé of een cocktail. Bij Lagerwal ligt de focus op ‘easy going’ en shared gerechten, een gevarieerd menu met een mediterrane twist. In de open keuken worden veel gerechten op open vuur bereid.

Duurzaamheid bij Lagerwal wordt onder andere toegepast door zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale leveranciers. Met het oog op minimale food waste en circulariteit wordt nauw samengewerkt met het naastgelegen Helling 7.  

Opgericht door hetzelfde team als Helling 7 komt Lagerwal voort uit de missie om op een duurzame manier een levendige ontmoetingsplek te creëren. Bij de ontwikkeling van deze plek heeft circulariteit een belangrijke rol gespeeld. Zo is het grote terras met binnenruimte onder meer tot stand gekomen met onderdelen van de nabijgelegen Damen Shipyards en is het podium van Lagerwal gebouwd van een scheepsonderdeel waar voorheen een reddingssloep in gehuisvest was.

Van mei tot en met september is Lagerwal elke vrijdag tot en met zondag voor iedereen geopend. Op weekdagen is Lagerwal beschikbaar als evenementenruimte voor de zakelijke markt.  

Evenementen

Bij Lagerwal wordt een breed aanbod aan evenementen georganiseerd. Denk aan livemuziek, comedy nights, movie nights, BBQ battles en minifestivals. Lagerwal biedt graag de ervaring waarbij de bezoeker niet alleen geïnspireerd raakt door de omgeving, de mensen en de muziek maar waar ook nieuwe artiesten en kunstenaars kunnen worden ontdekt.