Afvalfonds Verpakkingen levert gratis inzamelsysteem plastic aan ondernemers

Afvalfonds Verpakkingen levert gratis inzamelsysteem plastic aan ondernemers

Horecabedrijven kunnen zich nog tot 31 mei aanmelden bij Stichting Afvalfonds Verpakkingen om plastic, drankenkartons en glazen verpakkingen gescheiden aan te bieden. Het Afvalfonds betaalt voor transport, sortering en recycling door afspraken te maken met afvalinzamelaars en verwerkers.

Met het inzamelsysteem maakt het Afvalfonds het voor bedrijven en scholen mogelijk om op een eenvoudige manier verpakkingen in het vervolg gescheiden aan te bieden voor recycling.

Online inschrijven en voorwaarden

Tot uiterlijk 31 mei 2023 kunnen organisaties zich via het inschrijfformulier aanmelden voor kosteloze inzameling van gescheiden plastic verpakkingen en drankenkartons (PD) en/of glas. In principe kan elke organisatie zich hiervoor inschrijven, er zijn wel voorwaarden:

  • Alleen gescheiden afvalstromen die van goede kwaliteit zijn, worden opgehaald. Er mag dus niets inzitten wat bij het restafval of bij andere afvalstromen thuishoort omdat het materiaal anders niet gerecycled kan worden. Dat betekent dat plastic verpakkingen en drankenkartons schud-, schraap- of schenkleeg zijn. En dat er geen ander afval bij mag zitten.
  • Twijfel je? Dan kun je de afvalscheidingswijzer checken.
  • De minimale aangeboden hoeveelheid per week is 240 liter. Dit is ongeveer gelijk aan 4 inzamelzakken of een minicontainer, de ‘kliko’.

Van inschrijving naar inzameling

Als je besluit je in te schrijven, worden een aantal gegevens zoals bedrijfsgegevens, ophaallocaties en informatie over de huidige afvalstromen gevraagd. Het Afvalfonds gebruikt de gegevens van alle inschrijvingen om contracten af te sluiten met inzamelbedrijven die de inzameling zullen verzorgen. De inzameling en recycling wordt betaald door Stichting Afvalfonds Verpakkingen.