MKB-Claim start sjoemeldieselclaim voor (horeca)bedrijven

MKB-Claim start sjoemeldieselclaim voor (horeca)bedrijven

MKB-Claim lanceert een massaclaim voor bedrijven die in de periode 2009 tot en met september 2019 een nieuwe of gebruikte dieselauto of bestelauto hebben aangeschaft.

Fabrikanten hebben deze voertuigen voorzien van sjoemelsoftware waardoor deze onder normale gebruiksomstandigheden meer uitstoten dan in een testomgeving. Hierdoor hebben kopers teveel voor hun sjoemeldiesel betaald. MKB-Claim vindt dat die schade moet worden vergoed. Bij het dieselschandaal zijn vrijwel alle grote automerken betrokken. Om in aanmerking voor compensatie te komen, maakt het niet uit of het voertuig nog in bezit is.

Sjoemelsoftware

Autofabrikanten zoals Volkswagen, Mercedes, Opel, Peugeot en Renault, maar ook anderen, sjoemelden van 2009 tot in ieder geval september 2019 met hun dieselvoertuigen. Door de sjoemelsoftware leek het voertuig tijdens de typegoedkeuringstest ‘schoon’, maar onder normale gebruiksomstandigheden werd veel meer uitgestoten dan is toegestaan. Bedrijven met dieselauto’s en/of bestelauto’s betaalden daardoor te veel voor hun voertuig. Het gaat bijvoorbeeld om bedrijven in de logistieke sector, maar ook om bouw- en installatiebedrijven, taxibedrijven en rijscholen. 

Stef Smit, directeur MKB-Claim: 'Veel ondernemers weten wel dat ze door het dieselschandaal schade hebben geleden, maar hebben het te druk om er werk van te maken. Wij maken het ze makkelijk om hun recht te halen door onze massa sjoemeldieselclaim. Eerdere uitspraken van de rechter zijn positief. Voor consumenten werd al beslist dat zij recht hebben op €3000 voor een nieuwe dieselauto en €1500 voor een tweedehands model. Wij verwachten voor bedrijven vergelijkbare bedragen.' 

MKB-Claim roept bedrijven en ondernemers op met de claim mee te doen om compensatie te eisen. Deelname is op basis van no cure no pay. MKB-Claim werkt in de dieselclaim samen met Stichting Car Claim die al eerder bij de rechtbank succes boekte voor gedupeerde eigenaren. Via een eenvoudige kentekencheck kunnen bedrijven controleren of ze in aanmerking komen voor compensatie.