Plannen voor hotel met ronddraaiend restaurant op kop van Afsluitdijk

Plannen voor hotel met ronddraaiend restaurant op kop van Afsluitdijk

Op de Noord-Hollandse kop van de Afsluitdijk moet een bijzonder horecabedrijf komen. Projectontwikkelaar en aannemer Dozy liet twee verschillende ontwerpen maken voor hotels, waarvan er één een ronddraaiend restaurant op 25 meter hoogte heeft.

De belangrijkste horde voor de realisatie van een hotel, met mogelijk een ronddraaiend restaurant, aan de voet van de Afsluitdijk is genomen: de vergunning is rond. Dit blijkt uit informatie van Cobouw Bouwberichten (inlog vereist). Wanneer de bouw start of wanneer de opening is voorzien, is nog niet bekend.

Ook is nog niet definitief welk van de twee ontwerpen voor Hotel de Waddenpoort gekozen gaat worden. Projectontwikkelaar en aannemer Dozy liet namelijk twee heel verschillende ontwerpen maken door Knevel Architecten uit Amsterdam.

Eén bestaat uit een compact hotel met 44 kamers en een groot, ronddraaiend restaurant op 25 meter hoogte. Het andere ontwerp gaat uit van een hoteltoren met daarachter laagbouw met nog meer kamers, ruim 100 in totaal. Dit ontwerp is modulair opgebouwd. Hierdoor kunnen de vergaderruimtes die zijn ingetekend, relatief eenvoudig worden omgebouwd naar meer hotelkamers als de vraag daarnaar toeneemt. Voor de bouw is zo'n €3,5 miljoen uitgetrokken. 

Dozy renoveerde in 2022 al hotel Lands End in Den Helder, een driesterrenhotel met 49 kamers pal naast de terminal van de veerboot naar Texel.