Bob W opent eerst Nederlandse locatie met short stay appartementen

Bob W opent eerst Nederlandse locatie met short stay appartementen

De door technologie gedreven aanbieder van extended stay appartementen Bob W kondigde eerder dit jaar al aan naar Nederland te komen. Nu is de eerste van twee locaties in Amsterdam open in Amsterdam Noord.

Bob W, afkomstig uit Scandinavië, wil een slim en vernieuwend alternatief bieden voor hotels en extended stay verhuur. De groep richt zich op heel Europa en is al actief in Noorwegen, Finland, Estland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Griekenland en Spanje. En nu richt de groep de pijlen op Nederland, waar twee Amsterdamse locaties openen. De eerste is Bob W Amsterdam Noord.

In Amsterdam Noord is Bob W neergestreken in een nieuw gebouwd en energiezuinig complex aan de Papaverweg. Naast 126 appartementen en design lofts, bevinden zich in het gebouw een restaurant, wellnesscentrum en co-workingspace. De laatste twee openen binnenkort.

Bob W klimaatneutraal

Bob W zegt 's werelds eerste internationale klimaatneutrale hospitality-aanbieder te zijn. Zo compenseert het bedrijf al zijn emissies dubbel, werkt met lokale partners, koopt waar mogelijk groene energie in en installeert energiebesparende slimme technologie.

Bob W werkt met een minimale bezetting op de locaties. Onder de noemer ‘moderne gastvrijheid’ openen gasten met een code de deur van het pand, de andere voorzieningen en hun kamer. Het online supportteam van Bob W is 24/7 bereikbaar via whatsapp, een chatbox of telefonisch. 

‘Amsterdam is altijd een verzamelplaats van cultuur, kunst en innovatie geweest. En onze nieuwe showcase-locatie in Amsterdam Noord is precies dat', zegt Niko Karstikko, ceo van Bob W. ‘We hebben kunst, technologie en duurzame praktijken naadloos met elkaar gecombineerd. Hierdoor is een omgeving ontstaan die een eerbetoon is aan de rijke geschiedenis en het levendige heden van Amsterdam. Met samenwerkingen van innovatieleiders op het gebied van design en lokale ontwerpers en kunstenaars, hebben we een ruimte gecreëerd die intiem Amsterdams aanvoelt.’ 

Design en architectuur  

De buitenkant van het gebouw is ontworpen door Marc Koehler Architects. Historische scheepsdokken en de industriële wortels van het gebied waren de inspiratiebronnen voor bouwproject Republica Amsterdam, waar Bob W onderdeel van uitmaakt. Bij de bouw en inrichting is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. 

Verschillende lokale kunstenaars hebben zich gestort op een functionele en tegelijkertijd unieke inrichting van de appartementen & design lofts. Van de entree tot de kamers en andere voorzieningen: overal is tot in detail over nagedacht. Alle ontwerpen hebben een verbinding met de stad. Zowel de cultuur, geschiedenis als innovatieve elementen van Amsterdam worden met elkaar verbonden in praktische elementen en kunst.  

Kota Company heeft een belangrijke rol gespeeld bij de inrichting van de design lofts. De studio werkte eerder samen met grote namen als de Nederlandse ster-ontwerper Marcel Wanders en zijn bedrijf Moooi en de gerenommeerde Zweedse designstudio Snask.

Slaapbank van gerecyclede petflessen

Andràs Kelemen, creatief directeur van Kota Company, ontwierp speciaal voor Bob W de Kota slaapbank. Deze is geschikt om zowel op te loungen als te slapen en is gemaakt van stoffen uit gerecyclede PET-flessen. ‘Dit product is ontworpen met de kernwaarden van Bob W in gedachten en met het ambitieuze doel om het beste van twee werelden te creëren: een kwalitatieve eigentijdse bank en een supercomfortabel bed, alles-in-één’, aldus Andràs.  

Ontwerpbureau HollowayLi heeft een belangrijk aandeel gehad in het samenstellen van het slimme interieurontwerp. De op maat gemaakte meubels zijn niet alleen praktisch, ze zijn tevens een lust voor het oog. Lokale kunstenaar Don Drawings maakte schitterende wandtapijten. Steffie van den Elshout ontwierp speciaal voor Bob W Amsterdam Noord een bijzonder textiel eerbetoon aan de stad. Verder zijn in de kamers speciaal ontworpen kussens van decorbedrijf FEST Amsterdam te vinden.

Ten slotte mag een vermelding over het unieke en innovatieve design van het behang, ontworpen door middel van AI, niet ontbreken. Hierop zijn iconische Nederlandse klassieke kunstwerken, zoals ‘Het meisje met de parel’, gecombineerd met het hedendaagse Amsterdam. Zo komt de eeuwenoude historie samen in moderne elementen.

Bob W Oosterpark

Naast Amsterdam Noord heeft ook Bob W Oosterpark de deuren geopend aan de Middenweg in Amsterdam. De kamers en studio's zijn ondergebracht in dit voormalige Gerechtsgebouw, een monumentaal pand uit 1770. Het gebouw zelf is doordrenkt van geschiedenis - het was de plek waar Napoleon Bonaparte de sleutels van de stad Amsterdam in handen kreeg. Tijdens het restauratieproces en de aanpassingen is de sfeer van destijds intact gebleven, met behoud van veel van de oorspronkelijke charme en het erfgoed.

De locatie van Bob W Oosterpark
De locatie van Bob W Oosterpark

Over Bob W  

Het concept van Bob W combineert de kwaliteitsnormen en services van een lifestyle hotel met de authenticiteit en functionaliteit van een thuis. Hun duurzaam geëxploiteerde panden bevinden zich in de coolste, zorgvuldig uitgekozen buurten. Bob W beheert eigendommen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Estland, Finland, Noorwegen, Duitsland, Griekenland en nu ook in Nederland.

Bob W wordt ondersteund door Europa's beste vastgoedinvesteerders en durfkapitalisten, waaronder byFounders, IDC Ventures, Elevator Ventures, Verve Ventures, Flashpoint, NREP, Tesi, Wolt-medeoprichter Miki Kuusi en Supercell-medeoprichter Ilkka Paananen met meer dan 31 miljoen euro aan aangekondigde financiering. Ze bouwen de technologie om elke gast op grote schaal een lokale, contactloze vijfsterrenervaring te bieden. Bekijk hun introductievideo van 60 seconden voor meer.  

Bob W zoekt actief uitbreiding in Nederland en geselecteerde Europese markten, en roept eigenaren van relevante panden op contact op te nemen.