Sergio Herman weer achter de kachel in nieuwe zaak PrivéPrivée

Sergio Herman weer achter de kachel in nieuwe zaak PrivéPrivée
Sergio Herman in zijn nieuwe zaak (bron PrivéPrivée)

In zijn nieuwe restaurant PrivéPrivée in Antwerpen kookt Sergio Herman weer zelf voor gasten. De 53-jarige chef staat op regelmatige basis zelf achter de kachel; te beginnen in maart en mei.

PrivéPrivée van Sergio Herman

Gasten konden het afgelopen weekend voor het eerst reserveren in de zaak, waar Herman plek heeft voor zo'n twintig couverts, aan een centrale tafel. Geïnteresseerden konden zich aanmelden voor een zogenaamde community in Whatsapp, waarin een link van Resengo werd gedeeld voor beschikbare data in maart en mei. De diners, à 530 euro all in per persoon, waren snel volboekt. Binnenkort komen er nieuwe mogelijkheden, belooft Herman.

De chefkok sloot tien jaar geleden zijn legendarische restaurant Oud Sluis; sindsdien heeft Herman nergens meer op vaste basis in een professionele keuken gestaan. In PrivéPrivée kookt hij voorlopig samen met Jeffrey Laarberg; de man die Syrco Bakker opvolgde bij Pure C in Cadzand.

'Alsof je bij mij thuis komt eten'

Het Belgische medium Sabato nam vast een kijkje bij PrivéPrivée. ‘Hier draait alles om vrij denken’, zegt de chef en ondernemer. ‘Nu wil ik creëren zonder dat ik rekening hoef te houden met het keurslijf van een afgebakende stijl. Nu draait het om mij: Sergio, kok, 53 jaar. Ik wil dat het voelt alsof je bij mij thuis komt eten. Natuurlijk ervaar je het als een restaurant. Maar het gevoel, de muziek, de kunst, de vintage spulletjes: dat ben ik.’

'Er zal altijd iets nieuws zijn'

In PrivéPrivée zal Herman niet altijd achter de kachel staan, legt hij uit aan het Belgische medium. ‘Ik moet ook in de andere restaurants zijn, in de zomer zal Le Pristine Singapore opengaan en er zijn de reizen voor het televisieprogramma. Dan zal ik hier niet zijn en zullen we andere dingen doen. Iets rond maatjesharing, bijvoorbeeld', vertelt hij.

'Of rond een welbepaalde wijn. We willen ook quatre-mains doen, met bijvoorbeeld Kobe Desramaults of Filip Claeys. Tijdens de kick-off kwam Tim Boury koken, de eerste van al mijn jongens die drie sterren kreeg. Maar er kunnen ook last-minute-events zijn rond eten, drinken of kunst, tegen zachte prijzen. Er zal altijd iets nieuws zijn.’

Internationale groei

De 53-jarige chef en ondernemer heeft een turbulente periode achter de rug. Na vijftien jaar stapte hij aan het einde van de zomer met zijn restaurantgroep uit Pure C en AIRrepublic in Cadzand. De Zeeuwse topchef richt zich ook op mondiale groei met zijn Frites Atelier en daarnaast gaat hij in Azië twee Le Pristine-restaurants openen, onder de vlag van de Hyatt Group. Herman blijft ook betrokken bij zijn restaurants in Antwerpen: Le Pristine en Blueness.

(bron PrivéPrivée)
(bron PrivéPrivée)

Heeft Sergio Herman nog meer plannen?

Misset Horeca berichtte eerder ook over de mogelijkheid dat de Sergio Herman Group neerstrijkt in Limburg. Er zijn gesprekken geweest met Oostwegel Collection over de mogelijke gastronomische invulling van de geplande uitbreiding van het Kruisherenhotel in Maastricht.

In 2021 verkocht Herman al zijn aandelen in de Antwerpse tweesterrenzaak The Jane. Ook stopte hij eerder met Blueness in Cadzand, dat eveneens werd overgedragen aan Strandhotel.