Safari-restaurant Mugunda in Beekse Bergen geopend

Safari-restaurant Mugunda in Beekse Bergen geopend

Met onder andere de opening van het nieuwe restaurant Mugunda is de ontwikkeling van de Olifantenvallei in Beekse Bergen nu officieel afgerond.

De Olifantenvallei Beekse Bergen is uitgebreid om de gehele kudde, inclusief de kalfjes, goed de ruimte te geven. Het gebied bevat een grote waterpoel, meerdere barrières in het perk waardoor ze elkaar niet altijd kunnen zien en zich voor elkaar kunnen verstoppen en een ondiepe kleipoel waar ze in de modder kunnen rollen.

Naast olifanten leven er ook nijlantilopen, Defassa waterbokken, gevlekte hyena’s en cheeta’s in en rond de vallei, evenals secretarisvogels, gieren en meer dan 150 wevers.

Nieuw restaurant: Mugunda

Het Afrikadorp is ook uitgebreid met restaurant Mugunda. De ene zijde is gebouwd in dezelfde op de Kikuyu-geïnspireerde stijl als de overige bouwwerken in het dorp, de andere zijde bestaat uit grote glazen puien die aan drie kanten uitkijken op de olifantenvallei, giraffen- en neushoornvlakte. Binnen zijn 150 zitplaatsen, op het overdekte terras buiten kunnen 200 bezoekers plaatsnemen.

Volgens Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen, zal het restaurant zich vooral op de lunch richten. 'Met een groot aanbod van groen fastfood.' Op de kaart staan onder de andere salades en African Bowls, fruitgerechten, pinsa’s, focaccia’s en zoetigheden. 'Maar liefst 75 procent van het assortiment is vegetarisch. De gerechten worden bovendien geserveerd in herbruikbaar plastic', voegt hij toe.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.