Campagne Rotterdam voor 06-parkeren

Campagne Rotterdam voor 06-parkeren

De gemeente Rotterdam wil dat de bezoekers van de stad die bijvoorbeeld horecazaken bezoeken en inwoners van de stad zo veel mogelijk via hun mobiele telefoon parkeergeld gaan betalen. Daarom geeft verkeerswethouder Jeannette Baljeu (VVD) donderdag het startsein voor de actie Wie kan telefoneren, kan ook 06-parkeren.

Parkeerders in Rotterdam worden in de maanden november, december en januari actief benaderd over het 06-parkeren als alternatief voor het betalen met de chipknip, dat nu gebruikelijk is in de havenstad.

‘Uit onderzoek blijkt dat veel mensen het 06-parkeren nog niet kennen. Anderen kennen deze manier van betalen wel, maar maken er nog geen gebruik van’, aldus de gemeente.

Parkeren met de mobiel heeft als groot voordeel dat mensen niet meer betalen dan nodig is. Bovendien hoeft parkeertijd vooraf niet meer te worden ingeschat. De gemeente promoot het 06-parkeren ook omdat het aantal parkeerautomaten in de stad in 2014 fors daalt, van 3000 naar 350.

Rotterdam gaat dan over op het zogeheten kentekenparkeren. Daarbij meldt de bestuurder zich met het kenteken bij de automaat aan. Hij hoeft dan niet terug naar de auto om het bonnetje achter de voorruit te plaatsen. Er wordt nog wel een proef gedaan of het lopen van de auto naar de parkeerautomaat dan nog wel acceptabel is.
Bron: ANP