s-Hertogenbosch opnieuw Meest Gastvrij

s-Hertogenbosch opnieuw Meest Gastvrij

s-Hertogenbosch is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad. Net als in 2010 en 2011 kreeg de Brabantse hoofdstad dit jaar de hoogste waarderingscijfers van haar bezoekers.

Op basis van onderzoek onder bezoekers aan de 21 grootste steden van ons land, uitgevoerd door VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca-advies, bezet ’s-Hertogenbosch opnieuw de toppositie.

Evenals vorig jaar eindigt Breda op de tweede plaats, gevolgd door Maastricht op plaats drie, Haarlem op vier en Groningen dat als nieuwkomer de top vijf completeert.

Volgens het rapport scoort ’s-Hertogenbosch op alle onderdelen de hoogste scores. ‘s-Hertogenbosch heeft zichtbaar energie gestoken in het verder optimaliseren van de gastvrijheid. Hierdoor komt de totale waarderingsscore nog hoger uit dan vorig jaar’, aldus een onderzoeker.

Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies en VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers, zijn deze steden op 27 aspecten voor wat betreft ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Horeca & Vrije tijd’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Bereikbaarheid & Informatie’ onderzocht. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen. De bezoekers zijn gevraagd om verschillende aspecten van gastvrijheid van de stad te beoordelen.

Bron: ANP

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.