Ander wedstrijdteam voor Nederland naar Bocuse d'Or

Ander wedstrijdteam voor Nederland naar Bocuse d'Or

Nederlandse gaat met een ander team naar de wereldfinale van de Bocuse d'Or in Lyon. Tijdens zijn werk is commis Lars Aukema gewond geraakt aan zijn hand en kan daardoor niet deelnemen aan de wedstrijd.

Jan Smink wordt in de finale van de Bocuse d'Or nu bijgestaan door Rogier Peeters, leerling-kok bij De Librije*** in Zwolle. Aukema (22) gaat de komende week Peeters trainen en begeleiden, zodat Nederland met een volwaardig team aan de wereldfinale deelneemt. Rogier Peeters, leerling-kok bij de Librije, wordt vrijgesteld van werk.

Jan Smink schrijft op zijn Facebook-pagina: 'Door omstandigheden kan mijn vriend en beste commis Lars Aukema die je je maar kan wensen niet meer meedoen aan de Bocuse. Sterkte vriend!' De hand van Aukema raakte bekneld en zit in het gips.

Aukema baalt van de situatie. 'Na tweekwalificatiewedstrijden en maanden van voorbereiden, kan ik niet meedoen aan die ene wedstrijd. Een persoonlijke droom is dan ineens een nachtmerrie. Maar we blijven er met elkaar voor gaan.'

Jan Smink

Ook voor Jan Smink was de schok groot. 'Lars en ik zijn volledig op elkaar ingewerkt. Dit verwacht je niet. Gelukkig hebben we een vervanger gevonden. Lars gaat hem trainen en hij gaat ook mee naar Lyon, want hij blijft natuurlijk bij het team. Dat voelt goed. Ik heb er vertrouwen in, maar ik ga Lars natuurlijk wel missen.'

Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland heeft na het bericht over het bekneld raken van de hand van Aukema direct actie ondernomen. Voorzitter Jonnie Boer, vicevoorzitter Andre van Doorn en bestuurslid Marc van Gulick hebben in goed overleg een vervanger geselecteerd.