Prijzen voor Jonnie Boer, Jannis Brevet, Mario Ridder en Edwin Vinke

Prijzen voor Jonnie Boer, Jannis Brevet, Mario Ridder en Edwin Vinke
Edwin Vinke

Driesterrenrestaurant De Librije is de grote winnaar van de eerste editie van de Restaurant Awards. Het restaurant van Jonnie en Therese Boer in Zwolle wist in twee categorieën te winnen: Beste restaurant van Nederland en Beste biologische restaurant van Nederland.Ook Mario Ridder, Edwin Vinke en Jannis Brevet vielen in de prijzen.

In elf categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. Alhoewel het gros van de winnaars onder restaurants met een Michelinster is gevallen, is het opvallend dat vakbroeders ook niet-sterrenrestaurants als favoriet bestempelen.

Als enige niet-ster onder de genomineerden, is CEO Baas van het Vlees in Rotterdam van Mario Ridder gekozen tot Beste vlees restaurant. Restaurant Mario Uva (Wijdewormer), is gekroond tot Beste Italiaanse restaurant, ook zonder Michelin-erkenning.

Librije's Zusje** (Amsterdam) heeft de award voor Beste nieuwkomer ontvangen. Beste romantische restaurant is Chateau Neercanne*, Maastricht. Niven Kunz bezit het Beste groente restaurant. En Amarone* in Rotterdam biedt volgens collega's de beste prijs/kwaliteit. In Den Haag zit het Beste Aziatische restaurant met Han Ting Cuisine.

Twee Zeeuwse restaurants, De Kromme Watergang** (Hoofdplaat) en Inter Scaldes** (Kruiningen) hebben respectievelijk de awards voor het Beste vis restaurant en het Beste wijnrestaurant gewonnen.