'Blootcafé' Teasers moet dicht

'Blootcafé' Teasers moet dicht

Het populaire 'blootcafé' Teasers in het centrum van Amsterdam moet de deuren sluiten. Het erotisch getinte amusement past niet langer in het bestemmingsplan van het Damrak, bevestigde een woordvoerster van de gemeente een artikel van maandag in Het Parool.

Ook heeft het landelijk bureau Bibob, dat onderzoek doet naar malafide ondernemingspraktijken, een negatief advies aan de gemeente gegeven over de horecagelegenheid.

De gemeente heeft de eigenaren tot 23 mei de tijd gegeven om het café vrijwillig op te doeken. Geven ze daar geen gehoor aan, dan worden de ramen en deuren dichtgetimmerd.

Teasers is een pleisterplek voor toeristen vanwege de schaars geklede serveersters. Ook voor groepen vrijgezellen is het een populaire plek om zich te vergapen aan de halfblote bediening.

De gemeente had vorig jaar ook al gedreigd de vergunning in te trekken, aldus een woordvoerder van stadsdeel Amsterdam-Centrum. 'Zij hebben activiteiten die buiten de exploitatievergunning voor een horecabedrijf vallen.'

Het gaat dan om erotisch getint entertainment, zoals dansen op tafels, waarbij de serveersters al dan niet fysiek contact hebben met klanten. Het café is in handen van de Iraakse broers Sabah en Salman Nissan, die volgens Het Parool al jarenlang overhoop liggen met de gemeente.

Sabah Nissan begon met Teasers nadat hij begin jaren negentig betrokken was bij een hasjcoffeeshop en was veroordeeld wegens hasjhandel, schrijft de krant.

De commissie-Van Traa, die onderzoek doet naar de georganiseerde criminaliteit in de hoofdstad, rekende Sabah Nissan in 1996 tot de zestien groeperingen en individuele ondernemers met banden in de criminele wereld die de dienst uitmaakten op en rond de Wallen.