Verkiezing meest duurzame cafetaria

Verkiezing meest duurzame cafetaria

De cafetariasector heeft een convenant afgesloten voor een schoner Nederland. Ter ondersteuning wordt de verkiezing 'Duurzaamste Fastservicebedrijf van Nederland' gehouden.

Nederland gaat het meest Duurzame en Klantgerichte Fastservice bedrijf kiezen. Inschrijven kan tot 20 juli, de winnaar wordt op de Horecava 2010 bekend gemaakt.

De wedstrijd is bedoeld ter ondersteuning van een convenant waarin de sector fastservice van KHN heeft afgesproken te zorgen voor een schoner Nederland.

Zwerfvuil is een van de grootste ergernissen. Bezoekers van fastservicebedrijven veroorzaken relatief veel van dit afval, blijkt uit onderzoek.

Het convenant houdt in dat de sector voor een schoner Nederland zorgt door het voorkomen zwerfafval, het verantwoord omgaan met verpakkingen en het recyclen van frituurolie.

De verkiezing gaat nog iets verder. Bedrijven worden ook beoordeeld op hun personeelsbeleid, assortiment, energiegebruik en het gebruik van (milieuvriendelijke) schoonmaakmiddelen. Uiteindelijk rollen daar drie genomineerden uit. Een hard franchisebedrijf, een soft franchisebedrijf en een onafhankelijk niet formulegebonden bedrijf. Uit deze drie wordt een winnaar gekozen. Er is een extra prijs voor het bedrijf dat het beste plan instuurt om de omgeving vrij van zwerfafval te houden.

Deelname aan de verkiezing is gratis. Hoe kan worden ingeschreven wordt later bekend gemaakt.