Zo zit het met vakantie aanvragen, een verzoek weigeren en het vakantiegeld
Misset Horeca zet de regels uiteen waaraan je als horecaondernemer moet voldoen als het gaat om vakantiedagen, vakantie verzoeken en het vakantiegeld.
Misset Horeca zet de regels uiteen waaraan je als horecaondernemer moet voldoen als het gaat om vakantiedagen, vakantie verzoeken en het vakantiegeld.
Chef Hiroaki Yamamoto, die in 2023 een ster kreeg voor zijn restaurant Yama* in Rotterdam, heeft de naam van zijn nieuwe restaurant in Naarden-Vesting onthuld: A5 Yama. De zaak, met 8 couverts, gaat in het najaar open.
Als horecaondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte en uitval. Niet alleen voor hen, maar ook voor de veiligheid en gezondheid van je gasten en de continuïteit van je bedrijf.
Als horecaondernemer wil je vanzelfsprekend je marges op peil houden. En daardoor ontkom je er vaak niet aan om je prijzen te verhogen. Maar je wil je gast ook niet afschrikken. We vroegen aan vier ondernemers (Hofman, 273, Europa en Troef) hoe zij met prijsbepaling omgaan. 'Ook de bediening denkt mee over de prijs op het menu.'
Restaurant Bouwkunde in Deventer gaat zijn deuren na ruim 45 jaar sluiten. Uitbaters Pieter van de Pavoordt (66) en Heleen Boom (68) vinden het mooi geweest, zo hebben zij laten weten aan regionale media.
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
De zomer is begonnen. Tijd om de drankkaart zomerproof te maken. Gasten zoeken verfrissing en verrassing in het glas. Dat biedt kansen voor ondernemers. In dit overzicht vind je de nieuwste terras- en zomerdranken van 2025 voor op de kaart.
1Nul8 Noord opende in het noorden van Rotterdam op 6 juni de deuren. Het is de nieuwste onderneming van horecaduo Fabian Loveriks en Floris van der Sluis, dat onder 1Nul8 meerdere zaken heeft in de Maasstad. Dit keer wijken ze af van hun vertrouwde formule. 'Een klein, compact restaurant mét ontbijt en afhaal. Juist dat maakt het spannend.'
Editie 7/8 van Misset Horeca is helemaal gewijd aan de Terras Top 100. Alle 100 bedrijven in de lijst worden voorgesteld, evenals de provinciewinnaars, de winnaar van de publieksprijs, de Parel van het Jaar en de eregalerij met de winnaars van de Terras Top 100 sinds 2008.
Werken met hitte kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om medewerkers te beschermen tegen de warmte en de zon?
Tom Hamaekers, eigenaar van boscafé De Nachtegaal in Meerssen, heeft sinds deze week één van zijn twee terrassen rookvrij gemaakt. En dat wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen.
De zomer is begonnen. Tijd om de drankkaart zomerproof te maken. Gasten zoeken verfrissing en verrassing in het glas. Dat biedt kansen voor ondernemers. In dit overzicht vind je de nieuwste terras- en zomerdranken van 2025 voor op de kaart.
Hoe maak je een hufterproof terras zodat de meubels bestand zijn tegen vandalisme? Misset Horeca vroeg het aan expert.
De warme zomermaanden bieden volop kansen om je drankenkaart te verrijken en gasten het ultieme vakantiegevoel te geven met lekkere koffie- en theespecials. Slimme recepturen, goede presentatie en oog voor kwaliteit maken deze zomer hét verschil. Koffiespecialist Mocca d'Or helpt je op weg met inspirerende recepten, seizoensblends en trainingen die jouw team klaarstomen voor een succesvol terrasseizoen.
Sinds de lente van 2024 waait er een frisse wind door de bierkaarten van Limburg: Mergel Wit. Het witbier van Stadsbrouwerij Maastricht - gebotteld in een opvallend blauw flesje en met een subtiele knipoog naar de Limburgse bodem - is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de regionale horeca. Van Wyck tot Wolder, van stadsplein tot stadspark: dit bier hoort bij zonnige dagen en goed gezelschap.
Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, loopt het vol op het terras. Geweldig voor de sfeer én de omzet, als alles tenminste goed draait. Want elk tafeltje extra is ook een extra handeling voor je team. Hoe zorg je ervoor dat je terras top presteert, zonder dat je medewerkers oververhit raken? 'Bij Lightspeed geloven we: slimme technologie is de sleutel tot rust, snelheid én gastvrijheid', vertelt Emine Youssef, Regional Director, Benelux Hospitality, bij Lightspeed.
In de hectische keuken van hitserie The Bear, waar elke "Yes, Chef!" maar net boven de herrie uitkomt, is precisie geen luxe, maar pure noodzaak. Chefkok Carmen "Carmy" Berzatto weet dat één fout genoeg is om een drukke avond te laten ontsporen. Restaurantkeukens werken onder hoge druk, en kleine inefficiënties zoals zoekgeraakte bonnen, verkeerd doorgegeven bestellingen en ongelukkige timing kunnen het verschil maken tussen een foutloze shift en chaos op de werkvloer.
Mark Schonewille, eigenaar van lunchroom La Brochette en Grandcafé Marron in Hoogeveen, groeide op in een rasechte horecafamilie en draaide op jonge leeftijd al mee in het bedrijf van zijn ouders. Gaandeweg ontwikkelde hij zijn eigen visie op het horecavak: het continu blijven overtreffen van de verwachting van de gast. Daarbij zijn het team en kwalitatief goede producten onmisbaar.
Nu de zomer van start gaat betekent het volle bak voor horecaondernemers. Leveringen regelen, prijzen vergelijken en bestellingen ophalen kost tijd - tijd die je liever besteedt aan je gasten. Gelukkig maakt Makro het je makkelijk met hun goede en snelle bezorgservice.