nieuws

Gouden Pint voor Gekroonde Valk

Café

De Stichting De Gekroonde Valk heeft De Gouden Pint gewonnen voor het initiatief om het Van Vollenhoven Stout weer op de markt te brengen. De tweejaarlijkse ereprijs wordt door Pint uitgereikt aan personen of instellingen die in de ogen van de jury een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de biercultuur in Nederland.

Gouden Pint voor Gekroonde Valk

Van Vollenhoven Stout was jarenlang één van de oudste Hollandse speciaalbieren. Tot een paar jaar geleden werd het gebrouwen door Heineken. Deze grote brouwer stopte uiteindelijk met de productie van het bier.

Na een initiatief van de Stichting de Gekroonde Valk stond Heineken de receptuur af en werd het bier vorig jaar voor het eerst weer gebrouwen bij De Schans in Uithoorn. Een tweede brouwsel is inmiddels en feit en zal binnenkort te proeven zijn bij o.a. café De Pilsener Club / Engelse Reet in Amsterdam.

Voorzitter Martien Groenevelt van de Bierconsumenten vereniging PINT, die de prijzen uitreikte tijdens de opening van het Pint bokbierfestival, overhandigde de PINT voor Bijzondere Verdienste uit aan Han Hidalgo. Dit voor zijn jarenlange inspanningen het koken met bier onder de aandacht van een breed publiek te brengen via de website www.biercuisine.nl.

De PINT Stimuleringsprijs was voor Brouwerij Sint Servattumus om deze kleine brouwer uit Schijndel te stimuleren door te gaan met het initiatief vergeten biersoorten te doen herleven waarbij regionaal geteelde granen en hop worden gebruikt.

Reageer op dit artikel