nieuws

Bierbrouwer InBev rekent op lagere kosten

Café

Bierbrouwer InBev rekent op een significante daling van de grondstofkosten in het vierde kwartaal nu de prijzen voor onder meer hop en mout flink zijn gedaald. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Bierbrouwer InBev rekent op lagere kosten

Het bedrijf presenteerde ook de cijfers over het derde kwartaal. In die periode haalde het Belgisch-Braziliaanse concern een nettowinst van 542 miljoen euro, tegenover 522 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 7,7 procent tot 3,9 miljard euro. De resultaten kwamen overeen met de gemiddelde verwachtingen van analisten.

InBev liet ook weten op schema te liggen voor de geplande overname van de Amerikaanse branchegenoot Anheuser-Busch, onder meer bekend van het merk Budweiser. De transactie wordt naar verwachting voor het eind van dit jaar afgerond.

Reageer op dit artikel