nieuws

Noord-Holland telt meeste topcafés

Café

Met liefst negentien cafés in de Top 100 is Noord-Holland de provincie met de meeste cafés in de lijst. Flevoland sluit de rij met maar twee noteringen.

Met zijn rijke caféaanbod is Amsterdam natuurlijk goed vertegenwoordigd in de lijst van honderd beste cafés. Liefst zes cafés komen in de lijst voor met Café Oosterling als de hoogst genoteerde, op nummer 2. Zuid-Holland telt twaalf cafés in de lijst, maar Rotterdam heeft ‘020’ geëvenaard als het gaat om Top 100 noteringen. Ook uit deze stad vijf cafés in de lijst.

Van de noordelijke provincies prijkt Friesland bovenaan met vijf noteringen, gevolgd door Groningen en Drenthe met ieder vier. Oud-winnaars Café Nobel (2006) en De Wolthoorn (2007) tellen eigenlijk ook mee, al staan beide bedrijven in de Eregalerij.

In het zuiden is caféstad Maastricht goed voor vier van de negen Limburgse cafés in de lijst. Hoewel de jury ook dit jaar goed rondkeek in plaatsen als Roermond, Sittard en Venlo hadden de meeste cafés in deze plaatsen niet het kwalitatieve niveau van hun Maastrichtse collega’s.

» Bekijk hier de complete Café Top 100

Reageer op dit artikel