nieuws

Bierprijs voor Mongozo pils

Café

Mongozo Pils heeft dubbel goud gewonnen op de Bira 2011, een internationale biercompetitie. Het biologische biertje dat ook glutenvrij is, werd ook nummer één in de categorie speciaal bieren.

Bierprijs voor Mongozo pils

Bieren van over de hele wereld namen deel aan de competitie die werd ingedeeld in 59 categorieën. Een internationaal gekwalificeerde jury onder leiding van de Tsjechische bierexpert Ing. Josef Tolar beoordeelde de deelnemende bieren.

De keuringen vonden plaats tijdens de International Beer Week in Tel Aviv, Israel.

De prijs Double Gold is de hoogste onderscheiding die in een categorie gewonnen kan worden. Mongozo Premium Pilsener kreeg van de jury tussen de 93 en 100 punten. Resterende prijzen binnen een categorie zijn ‘Gold’ (86 en 92.99) en ‘Zilver’ (82.00 en 85.99).

Glutenvrij bier

Jan Fleurkens, Marketing Directeur Mongozo: ‘We zijn ontzettend blij met deze grote internationale onderscheiding. Bovendien bewijzen we opnieuw aan de coeliakie patiënten die glutenvrij moeten eten en drinken dat wij voor deze groep een kwaliteitspils brouwen.’

‘Tsjechië is het pilsland bij uitstek en als de ‘grootmeester’ van de pils samen met de rest van de jury ons bier zo goed beoordeeld dan weten we zeker dat we goed bezig zijn.’

Mongozo bestaat sinds 1994. De bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe en zijn verkrijgbaar in de smaken Mango, Banana, Coconut, Quinua en Palmnut. Vier van de vijf bieren zijn Fairtrade gecertificeerd.

Reageer op dit artikel