nieuws

Gronings café De Wolthoorn hoogste nieuwe binnenkomer Café Top 100 2012

Café

De negende editie van de Café Top 100 telt dertien nieuwe binnenkomers. Hoogste nieuwe binnenkomer is De Wolthoorn in Groningen op 59. Het Café van het Jaar in 2007 komt na drie jaar Eregalerij weer terug in de lijst. De hardste stijger in de Top 100 is Momfer de Mol in Den Haag. Dat klimt liefst 38 plaatsen en komt van 87 op 49 terecht.

Gronings café De Wolthoorn hoogste nieuwe binnenkomer Café Top 100 2012

De stad met de meeste cafés in de Top 100 is Utrecht. Liefst zes cafés in de Domstad hebben een plaatsje in de lijst veroverd. Het blijft hiermee erkende cafésteden als Amsterdam en Maastricht voor.

De cafés in Utrecht met een notering zijn: De Nieuwe Dikke Dries (23), Olivier (25), De Zaak (52), Van Wegen (72), Springhaver (90) en Kafé België op 99.

De hoofdstad is met vijf cafés present – plus met een fors aantal Aanraders – de Limburgse hoofdstad heeft vier cafés in de Top 100 staan. Noord-Holland is de provincie met de meeste Top 100-cafés. Liefst zestien bedrijven in de lijst zijn in deze provincie gevestigd.

Amsterdamse topcafés zijn: In de Wileman (4), Hoppe (8), Oosterling (19), ’t Arendsnest (38) en De Jaren (56). Topbedrijven met hun zetel in Maastricht zijn De Bobbel (1), In de Karkol (6), In den Ouden Vogelstruys (20) en De Poshoorn (32)

Reageer op dit artikel