nieuws

Weer kort geding film Heineken ontvoering

Café

Er komt weer een kort geding over de film De Heineken Ontvoering. Dit keer gaat het niet om een verbod om de film maar ontvoerders Jan Boellaard en Frans Meijer willen duidelijkheid over wat werkelijkheid is in de film en wat fictie is.

Weer kort geding film Heineken ontvoering

De voorzieningenrechter in Amsterdam buigt zich dinsdag over de bezwaren de twee Heinekenontvoerders Jan Boellaard en Frans Meijer hebben tegen de film. Zij hebben de producent, IDTV Film, in kort geding voor de rechter gedaagd.

Al in de bioscoop

Volgens hun advocaat Bart van Tuinen gaat het de beide ontvoerders niet om een verbod op de film, die al enkele weken in de bioscopen te zien is. Boellaard en Meijer willen duidelijkheid over wat werkelijkheid en wat fictie is in de film.

Holleeder

Vorige maand probeerde ontvoerder Willem Holleeder tevergeefs via de rechter te voorkomen dat de film in omloop zou worden gebracht. Hoewel Holleeder in tegenstelling tot Boellaard, Meijer en de in 2003 doodgeschoten Cor van Hout niet als personage in de film voorkomt, meende hij zich te herkennen in het fictieve personage Rem. Die manifesteert zich als een sadistische psychopaat, vindt Holleeder.

IDTV Film ziet de door Boellaard en Meijer aangespannen procedure met vertrouwen tegemoet, met het oordeel van de rechter over Holleeders bezwaren op zak.

Reageer op dit artikel