nieuws

Amerikaanse Divorce Party de nieuwe trend

Café

Bars, clubs en zalencentra in Amerika hebben een nieuwe feesttrend ontdekt: de Divorce Party. Na een goed verlopen scheiding, of uit opluchting eindelijk van de ander af te zijn, vieren Amerikanen steeds vaker de definitieve echtscheiding met een feestelijk ritueel.

Amerikaanse Divorce Party de nieuwe trend

Naast de markt voor de ‘thuisvierders’ met hele pakketten met voodoopoppen, speciale uitnodigingskaarten en rituelen, heeft ook de Amerikaanse horeca de trend opgepikt.

Sommige clubs organiseren speciale avonden voor divorce parties, inclusief mannelijke strippers, bruidstaarten zonder bruidegom en andere scheidingsversiering. Ook draaien ze voornamelijk muziek die scheiden als thema heeft.

Desperate Housewives

De trend slaat vooral aan bij vrouwen die, onder invloed van tv-series over zelfstandige vrouwen als Desperate Housewives, vinden dat ze moeten laten zien dat ze sterk uit een scheiding komen.

Veelal vieren ze het in aanwezigheid van louter vriendinnen, soms aangevuld met familie, liberale mannelijke vrienden en de scheidingsadvocaat.

Populaire rituelen zijn het opschrijven en verbranden van alle nare dingen die de ex gedaan heeft, en het door het toilet spoelen van een fallus van chocola of marsepein waarna de bijbehorende testikels opgegeten worden.

Ook is er een speciale dans ontwikkeld: de breakdance. Dit heeft niets te maken met de acrobatische dans uit de hip-hop- en straatcultuur, maar is meer een ‘break-up’ dans.

Op internet levert de zoekterm ‘divorce party’ inmiddels meer dan 11 miljoen pagina’s op volgens Google.

Breekdans

De trend is intussen overgewaaid naar België, waar ook steeds vaker echtscheidingsfeestjes worden gehouden. Daar heet de openingsdans op een dergelijke party de ‘breekdans’.

De Vlaamse radiozender Be One zond de eerste Breekdans Top 10 uit. Onder meer ‘I will survive’ van Gloria Gaynor, ‘Ik leef niet meer voor jou’ van Marco Borsato, ‘Nobody’s Wife’ van Anouk, ‘I want to break free’ van Queen en ‘Hit the road Jack’ van de Stampeders staan op die lijst.

Reageer op dit artikel