nieuws

Ander bierbord: 10.000 euro boete

Café

Popcentrum het Paard van Troje in Den Haag heeft zich de woede van de plaatselijke ambtenarij op de hals gehaald door zonder vergunning het uithangbord van Grolsch te vervangen door een nieuw bord van Heineken.

Ander bierbord: 10.000 euro boete

Volgens de gemeente is dat een ‘illegale bouwactiviteit’. En omdat het populaire popcentrum daar geen vergunning voor had aangevraagd, is het Paard direct een boete van 10.000 euro in het vooruitzicht gesteld.

Jeroen van de Wiel, directeur van het Paard van Troje zegt in De Telegraaf: ‘Ik heb de gemeente nog een grappig briefje teruggeschreven dat het eigenlijk geen illegale bouw betrof, maar illegale sloop omdat het Heineken-bordje kleiner is dan het Grolsch-bordje. Maar daar konden ze niet om lachen. De gemeente liet weten te zullen gaan handhaven.’

En dáár is de voltallige gemeenteraad boos over. Maar liefst zeven partijen zijn gezamenlijk in de pen geklommen om burgemeester en wethouders om opheldering te vragen over dit ‘spijkers op laag water zoeken’.

PvdA, D66, GroenLinks, SP, VVD, CDA en de Haagse Stadspartij vrezen dat de gemeente ‘gelet op het streven om de regeldruk te verminderen’ zo haar geloofwaardigheid ondermijnt.

Reageer op dit artikel