nieuws

App met overzicht rookcafés

Café

Om duidelijk in beeld te krijgen in welk café wel en welk café niet mag worden gerookt, is een applicatie voor mobiele telefoons gelanceerd. Het gaat om de app ‘Rooksignaal’, die gratis is te downloaden.

App met overzicht rookcafés

Het doel van de app is om de consument zo correct mogelijk te informeren over plekken waar men terecht kan op basis van zijn of haar voorkeuren voor een rookvrije of rookvriendelijke horecagelegenheid.

De app werkt met een database die continue aangevuld wordt met gegevens van gebruikers. Na het downloaden van de app is niet alleen de rookstatus van het café te zien, ook kunnen gebruikers zelf kenbaar maken of er in het café wordt gerookt of niet. Door de waarnemingen van de gebruikers blijft de database van de app actueel.

De makers van de applicatie, ITnext, willen een neutrale service bieden en proberen zich afzijdig te houden van de discussie over het rookverbod.