nieuws

Artiestenstatus voor dj’s

Café

DJ’s, VJ’s en MC’s (Master of Ceremony) die optreden op dance parties, festivals en poppodia hebben de status van artiest gekregen. Dit betekent niet alleen artistieke erkenning voor deze beroepsgroep, maar is vooral belangrijk omdat ze hierdoor vanaf nu onder het voordelige loonbelastingtarief vallen.

Artiestenstatus voor dj’s

De honorering van het D’66 voorstel is volgens initiatiefnemer Boris van der Ham meer dan verdiend. ‘DJ’s, VJ’s en MC’s zijn heel belangrijk in het uitgaansleven. Doordat een aantal ingewikkelde regels worden afgeschaft en de belastingtarieven worden verlaagd worden beginnende, jonge, nieuwe DJ’s, VJ’s en MC’s echt geholpen. Maar ook toont het aan dat de overheid een iets volwassener kijk krijgt op de jongerencultuur’, zegt het kamerlid.

Reageer op dit artikel