nieuws

Beierse horeca wordt rookvrij

Café

Beieren gaat als eerste Duitse deelstaat een strikt rookverbod in de horeca hanteren vanaf 1 augustus. Tijdens een referendum zondag stemde een meerderheid van de 9,4 miljoen kiesgerechtigden voor het aanscherpen van het rookverbod.

Beierse horeca wordt rookvrij

Na het tellen van alle 96 districten had 61 procent zich voor het strikte rookverbod uitgesproken. De opkomst was 37 procent.

De deelstaat kende al het strengste rookverbod van Duitsland. Tot dusverre mocht in biertenten, kleine cafés en rookruimtes nog tabak gerookt worden. De maas in de wet, dat café-eigenaren hun kroeg tot rokersclub konden dopen om het rookverbod te omzeilen, wordt eruit gehaald.

De enige plek waar na 1 augustus in ieder geval in 2010 nog gerookt mag worden is tijdens het Oktoberfest in München. Dit is het grootste bierfestival ter wereld dat van half september tot de eerste zondag in oktober duurt.

Reageer op dit artikel