nieuws

Bekendste café Vlaanderen sluit

Café

Het misschien wel bekendste café van Vlaanderen, het door Johan Verminnen bezongen De Reisduif, gaat sluiten. De 76-jarige uitbater zit in een rusthuis, aldus de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Bekendste café Vlaanderen sluit

De Reisduif is een café in het dorpje Hansbeke, tussen Gent en Brugge. Verminnen maakte er in 1988 een chanson over waarna het café een zeer populaire trekpleister werd voor Vlamingen en ook Nederlanders. De uitbater verdiende zo goed dat hij de twee huizen naast zijn café erbij kocht.

Een echt café is de Reisduif nauwelijks. Er is geen wc, maar ook geen tap, bier is alleen in flesjes te krijgen. Wie een borrel vroeg, zag hoe het glas nog even met een schort werd schoongeveegd, memoreert Het Laatste Nieuws dinsdag.

Reageer op dit artikel