nieuws

‘Belastingvrij bier voor Belgen

Café

Om de daling van de bierconsumptie in Belgische kroegen een halt toe te roepen, wil de Vlaamse horecabond dat Belgen caférekeningen kunnen aftrekken van de belasting. Het plan van belastingvrij bier lijkt niet geheel kansloos.

‘Belastingvrij bier voor Belgen

De Vlaamse horecabond hoopt met het fiscale bierplan cafés een extra impuls te geven. Volledig kansloos lijkt het opvallende plan niet, aangezien omdat de Belgische belastingdienst al lucratieve fiscale regelingen heeft voor restaurantrekeningen.

Het plan van de Vlaamse horeca zou de terugval van bierconsumptie in Belgische cafés kunnen stoppen. Al jaren klagen uitbaters over alsmaar afnemende bierinname van kroeggasten. Consumenten op hun beurt klagen de laatste jaren over sterk toegenomen prijzen van hun pint.

Reageer op dit artikel