nieuws

Biermagnaat koopt Spyker F1-team

Café

Het Indiase bierconcern United Breweries Group (UBC) heeft samen met zakenman Michiel Mol een bod van 80 miljoen euro uitgebracht op het noodlijdende Formule-1 team van autofabrikant Spyker.

Biermagnaat koopt Spyker F1-team

United Breweries Group is behalve brouwer van een van de grootste biermerken van India, Kingfisher, ook eigenaar van de gelijknamige vliegtuigmaatschappij. De kans bestaat dat de naam van het Spyker team ook zal veranderen in Kingfisher.

Op dit moment is Kingfisher nog de grootste sponsor van het Toyota Formule-1 team.

De eigenaar van UBC, Vijay Mallya, is ook parlementslid in India en heeft een doe-het-zelf keten. De Nederlandse zakenman Mol is de voormalig voorzitter van Spyker Cars en teambaas van de Formule-1 renstal.

Reageer op dit artikel