nieuws

Boze werknemers gijzelen brouwerijdirectie

Café

Woede om het schrappen van 63 banen leidde deze week tot de gijzeling van de directie van de AB/InBev brouwerij in Jupille. Vannacht om twee uur mochten de directieleden naar huis.

Boze werknemers gijzelen brouwerijdirectie

De directie werd sinds donderdagmiddag gegijzeld door boze werknemers van de brouwerij. ‘Het is niet echt meer nuttig om hen daar vast te houden’, zegt Antonino Militello van de vakbond. ‘We hebben niet alle verwachte antwoorden gekregen, maar ze hebben beloofd om alles op alles te zetten om concrete gevallen hier in Jupille op te lossen.’

De woede in de brouwerij, waar 63 banen geschrapt zullen worden, blijft groot. Ook vrijdagochtend wordt de toegang voor in- en uitvoer van producten er verhinderd. ‘Maar de directie heeft zich voorbereid en heeft zowat overal voorraad aangelegd’, zucht de vakbondsman.

De ontslagen zijn een gevolg van een centralisatie van verschillende activiteiten. AB InBev wijst op de achteruit boerende biermarkt in ons land als voornaamste reden voor de herstructurering.

Reageer op dit artikel