nieuws

Breda klaagt over haar horeca

Café

Inwoners van de gemeente Breda klaagden vorig jaar 455 keer over de horeca. De meeste klachten hebben te maken met geluidsoverlast.

Breda klaagt over haar horeca

In totaal is 316 keer over geluidsoverlast geklaagd en elf keer over stank. Naar aanleiding van de meldingen voerde de gemeente 140 controles uit en moest er veertien keer worden ingegrepen. Twaalf keer maakten de exploitanten zelf een einde aan de overlast.

De gemeente gaf ‘Group 4 Securior’ vorig jaar de opdracht om te controleren op de naleving van sluitingstijden. In de tweede helft van 2009 heeft het bedrijf 51 overtredingen geconstateerd.

Het stoort ondernemers dat Group 4 Securior de regels zo strikt hanteert. Het café moet officieel om 02.00 uur dicht zijn, tenzij het een nachtvergunning heeft. Bas Verberk van Café de Bommel vertelt in BN de Stem: ‘Het is zo moeilijk om je zaak leeg te vegen. Maar soms is het beter om klanten hun glas leeg te laten drinken. Dat scheelt een hoop agressie. De politie begrijpt dat, maar de controleurs kijken alleen naar de klok.’

In oktober en december was de horeca onderwerp van een handhavingsactie door onder meer de Belastingdienst en de Vreemdelingenpolitie. Er zijn 28 overtredingen geconstateerd, waaronder zes voor het ontbreken van een horecavergunning en vijf voor het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Reageer op dit artikel