nieuws

Carnaval Maastricht strijdt voor behoud bierglas

Café

In Maastricht is ophef ontstaan na een door burgemeester Onno Hoes opgelegd bierglazenverbod met carnaval. De burgemeester heeft verordend dat met carnaval omwille van de veiligheid alleen nog bier uit plastic bekers mag worden gedronken.

Carnaval Maastricht strijdt voor behoud bierglas

Carnavalsverenigingen in Maastricht protesteren tegen dit verbod en ook de horecaondernemers zien niets in de maatregel van Hoes. De plaatselijke afdeling van Koninklijke Horeca Nederland wijst in een reactie op het brandgevaar van plastic bekers.

De belangrijkste carnavalsvereniging, de Tempeleers, protesteert tegen het feit dat het verbod zonder het gebruikelijke overleg met hen tot stand is gekomen. Volgens de vereniging is dit besluit ‘aangezien Maastricht altijd in staat is geweest grote evenementen te organiseren zonder al te grote calamiteiten, (…) een klap in het gezicht van iedere goedwillende carnavalsvierder’.

De Tempeleers hebben veel vragen over de maatregel. ‘We vragen ons af wat de gevolgen zijn ten aanzien zijn van het milieu op de langere termijn, van meer rotzooi op straat, van een traditie in Maastricht in het algemeen, en van de inbreuk op ons straatcarnaval. Zijn de gevolgen wel goed overdacht?’

Later deze week heeft burgemeester Hoes overleg met de gemeenteraad over het bierglazen-verbod.

Reageer op dit artikel