nieuws

Dancefestival gaat entreeprijzen verlagen

Café

Het bekende (dance)festival Extrema Outdoor maakt een drastische wijziging door. Het zomerfestijn bij Aquabest verandert van naam en concept. Bovendien komt het haar bezoekers tegemoet door de entreeprijzen te verlagen.

Dancefestival gaat entreeprijzen verlagen

Extrema-directeur Marcel Mingers kondigde in een interview met Misset Horeca vlak voor Extrema Outdoor 2011 al aan dat er dit jaar een en ander veranderd zou worden. Vrijdag meldt de in Eindhoven kantoor houdende organisatie dat het (dance)festival haar naam plus het concept wijzigt en de prijzen en het aantal bezoekers verlaagt.

De nieuwe naam luidt nu XO Live, een afkorting van de vorige naam (zie ook logo). ‘De toevoeging ‘Live’ geeft aan dat we buiten dj’s meer bijzondere en unieke live shows van danceartiesten gaan programmeren. Naar eigen zeggen gelooft Extrema dat meer livemuziek en überhaupt meer levendigheid in en rondom het podium het toekomstbeeld is van de nieuwe elektronische muziekfestivals.

15 procent goedkoper

Extrema Outdoor staat bekend om haar show en decoratie, maar daarnaast blijft het dansen het allerbelangrijkst, laat de organisatie weten. Daarbij wordt het ticket 15 procent goedkoper (€59 in plaats van €69). Bovendien krijgen vroege vogels (kaartverkoop vanaf 21 januari) er een gratis muziekalbum bij. Extrema Outdoor krijgt een lagere bezoekerscapaciteit, waren er op het toppunt 55.000 bezoekers, dat worden er dit jaar maximaal 40.000. De oppervlakte van het terrein blijft wel gelijk.

Wat ook niet verandert is het aantal van tien zogeheten areas. De live optredens en bekendste dj’s worden voornamelijk gepresenteerd op twee nieuwe hoofdpodia. Eén daarvan is een openluchtpodium, pal aan het strand van Aquabest waar veel theater en spektakel de leidraad is. Hier een mix van top-dj’s en live acts. ‘Meer show en entertainment is het devies!’

Het tweede hoofdpodium is een enorme indoor arena waar dj-optredens ook een aantal imposante live shows zijn te verwachten. Omdat de tent volledig donker is er volop gelegenheid voor licht- en videospektakel. XO Live is dit jaar op zaterdag 14 juli.

Internationaal

Extrema Outdoor (XO Live) wordt niet alleen in Nederland gehouden. Dit jaar wordt het festival voor de derde keer in Noorwegen gehouden, België is toe aan de tweede editie. Laatstgenoemde won vorige week woensdag zelfs een European Festival Award in de categorie ‘Best New Festival’ op Eurosonic in Groningen. Naast bovengenoemde festivals is Extrema eveneens verantwoordelijk voor het meerdaagse festival Solar Weekend.