nieuws

Documentaire over zwaargewonden cafébrand

Café

Bijna tien jaar na de dramatische cafébrand in Volendam komt de TROS met een documentaire over drie jongeren die bij de horecaramp zwaargewond raakten. De documentaire heeft Dichter bij de Hemel en wordt naar verwachting op kerstavond uitgezonden.

Documentaire over zwaargewonden cafébrand

Dat heeft de publieke omroep bekendgemaakt. In de documentaire beklimmen de overlevenden (24 tot 27 jaar) de berg Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Door de verwondingen die ze tijdens de brand opliepen, is dat een hele opgave.

Ze zijn vingers kwijtgeraakt, delen van hun longen zijn weggebrand of ze kunnen niet meer goed voelen wanneer het te warm of te koud wordt. Met hun tocht willen ze de boodschap afgeven dat het leven ook na de brand doorgaat.

Bij de brand in café De Hemel kwamen in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 veertien mensen om. Ongeveer 180 cafébezoekers raakten gewond.