nieuws

Dorpscafé bouwt cafetaria voor extra omzet

Café

Van een dorpscafé alleen kun je niet rondkomen. Daarom bouwen Berry en Marie-José Krebbers een cafetaria bij café Dinges in Peeldorp Westerbeek.

Dorpscafé bouwt cafetaria voor extra omzet

Kroegen, en zeker dorpscafés, hebben het lastig. Ook eigenaren Berry en Marie-José Krebbers kunnen niet rondkomen van het café alleen, in het amper 550 zielen tellende Westerbeek. Het biedt weliswaar plaats aan een florerend verenigingsleven maar dat is niet genoeg. De twee bieden daarom ook al maaltijden aan in het café en cateren op locatie.

De zaal grenzend aan het café – bedoeld voor feestjes – wordt momenteel grondig verbouwd, melden de twee in De Gelderlander. Marie-José:’We maken hier een cafetaria en ook onze keuken wordt flink uitgebreid, zodat we meer mogelijkheden hebben met onze catering.’ Achter het café wordt een nieuwe feestzaal gebouwd.

Juist nu investeren

Het lijkt raar, investeren in tijden van crisis, maar is volgens de twee juist logisch. ‘Dit is een goede periode om te bouwen. Aannemers zitten om werk verlegen en dat drukt de prijs.’

Bovendien hadden ze de plannen al langer. ‘Er werd al vaker uit het dorp gevraagd of ze bij ons geen frites konden halen.’ Een cafetaria is ook mooi te combineren met het café. ‘In de cafetaria is het aan het begin van de avond druk, dan is het café nog rustig.’

Reageer op dit artikel