nieuws

Fikse boetes bij harde cafémuziek

Café

Horecaondernemers in Rotterdam veroorzaken steeds meer geluidsoverlast. Dat meldt de milieudienst DCMR, die de horecacontroles sinds begin dit jaar heeft overgenomen van de politie. Sinds januari zijn al 35 metingen verricht, met flink wat boetes tot gevolg.

Fikse boetes bij harde cafémuziek

Dat meldt het AD. Volgens DCMR is tegen acht cafés inmiddels actie ondernomen. Er zijn vier processen-verbaal opgemaakt en er is een aantal dwangsommen opgelegd. ‘Van de 2600 horecazaken geven 2500 geen problemen’, voegt René Kuijper, hoofd meldkamer, toe aan het bericht.

De toename van het aantal overtredingen is zeer waarschijnlijk het gevolg van een nieuw beleid. Het nieuwe strenge beleid kwam tot stand na afspraken tussen de DCMR, de politie en de gemeente Rotterdam. De politie, die voorheen belast was met de controles, kwam nauwelijks toe aan het verrichten van metingen. De boetes kunnen oplopen tot duizende euro’s. Bij herhaaldelijke overtredingen is het zelfs mogelijk dat de zaak wordt gesloten.

Reageer op dit artikel