nieuws

Geen 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam

Café

Er komt geen Radio 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam. De gemeente en de omroep kunnen het niet eens worden over de voorwaarden voor het evenement, dat had moeten plaatsvinden op het RAI plein.

Geen 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam

Belangrijkste struikelblok is het aantal bezoekers. De gemeente Amsterdam wilde een maximum vastsstellen van 60.000 om zo de veiligheid op het plein te kunnen garanderen.

Om dat te kunnen controleren, zou toegangscontrole nodig zijn, bijvoorbeeld door de verkoop van kaarten. Radio 538 vindt echter dat het Koninginnedagfeest van het volk is en dus gratis en voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Voorheen was het muziekspektakel op het Museumplein, in het centrum van de stad. Daarvoor kreeg Radio 538 geen vergunning, omdat het daar volgens burgemeester Van der Laan te veel overlast veroorzaakte en het feest een ander karakter moest krijgen.

Radio 538 richt zich nu op 2013 en hoopt haar luisteraars dan wel weer het ‘grootste gratis Koninginnedagfeest met de beste artiesten te bieden’. Als locatie is de ArenA Boulevard genoemd.

Reageer op dit artikel