nieuws

Geen tbs voor doodslag cafébaas

Café

Het gerechtshof in Den Bosch heeft dinsdag zeven jaar celstraf opgelegd aan de 25-jarige B. van A. uit Tilburg. De student sloeg op 16 februari 2007 de Tilburgse caféhouder Teun de Corte dood, vermoedelijk met een bierfles.

Geen tbs voor doodslag cafébaas

Tegen Van A. was acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Dat is dezelfde straf die de rechtbank in Breda hem eerder oplegde. Het hof vindt echter dat de noodzaak van tbs met dwangverpleging onvoldoende is aangetoond.

Bovendien is per 1 juli een wetswijziging in werking getreden, die het mogelijk maakt een veroordeelde onder voorwaarden in vrijheid te stellen als hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. Het hof geeft het Openbaar Ministerie (OM) in overweging van die mogelijkheid gebruik te maken om Van A. toch een behandeling te laten ondergaan.

Reageer op dit artikel