nieuws

Grote verschuivingen Top 3 Café Top 100 2010

Café

Café Oosterling uit Amsterdam is de verrassende nummer 2 achter De Beyerd. Het café van de broers Oscar en Marcel Oosterling komt van de 17e plaats en maakt dus een reuzensprong. Ook op de 3e plaats een verrassing. De Groene Weide, beter bekend als Hessel, op Terschelling dendert van de 15e plaats vorig jaar nu ook ineens de Top 3 binnen.

Grote verschuivingen Top 3 Café Top 100 2010

Bij Oosterling roemt de jury vooral het continue streven naar kwaliteit van dit café, waar het beroep Kastelein, nog met een hoofdletter wordt geschreven. ‘Oosterling bewijst dat het Hollandse bruine café nog springlevend is.’ Begin dit jaar waren de broers nog de trotse winnaars van het Nederlands Kampioenschap Kasteleins, gehouden tijdens de Horecava. ‘We zijn nu nog meer een voorbeeldbedrijf voor de branche. En deze prijs is een extra waardering voor ons vak’, lieten ze na afloop weten.

De Groene Weide is een café met nationale bekendheid. Dit is vooral te danken aan eigenaar Hessel van der Kooij. Honderden keren per jaar treedt hij op in zijn eigen zaak. Maar dat is niet het enige. Hij blijft ook investeren om zijn bedrijf continu naar een hoger niveau te tillen. Dit jaar kreeg de gevel een ander aanzien, werd het terras aangepakt en stegen de culinaire ambities in de keuken. Verder werkt hier uitstekend personeel. Dat vriendelijk en accuraat werkt.

» Bekijk hier de complete Café Top 100

Reageer op dit artikel