nieuws

‘Gümüs-kroeg’ van Carel Tieman verkocht

Café

Het café waar de bekende Turkse familie Gümüs in 1997 hun persconferenties gaf rond de uitzetting uit Nederland, is verkocht. Eigenaar Carel Tieman heeft zijn cafés en restaurant Carel’s in Amsterdam van de hand gedaan. Het gaat om een flink overnamebedrag.

‘Gümüs-kroeg’ van Carel Tieman verkocht

Dat blijkt uit de website van De Volkskrant. De website meldt dat Tieman zijn zaken voor ongeveer 2,3 miljoen euro heeft verkocht aan een groep vastgoedbeleggers, waaronder de bekende vastgoedmannen Gijs de Jager en Frans van Maarschalkerwaard. De nieuwe eigenaren weten nog niet of de ruimtes bestemd blijven voor horeca-activiteiten. De zaken gaan over een maand dicht.

Lange tijd leek het er op dat de bekende oud-voetballers Richard Witschge en Brian Roy de zaken zouden kopen. De onderhandelingen met Witschges schoonvader, vastgoedhandelaar Huis in ’t Veld, liepen spaak. Daarna verschenen De Jager en Van Maarschalkerwaard op het toneel.

Een van de cafés van Carel Tieman, die het na 27 jaar horeca voor gezien houdt, speelde een hoofdrol tijdens het vertrek van het Turkse gezin Gümüs. De Amsterdamse familie, met kleermaker Zekeriya Gümüs aan het hoofd, moest in 1997 gedwongen Nederland verlaten. Alle persconferenties rond de familie werden gehouden in Carel’s.

Reageer op dit artikel