nieuws

Hoek van Holland ziet graag groot evenement

Café

Driekwart van de inwoners van Hoek van Holland vindt dat een muziekevenement met circa 25.000 bezoekers zeker één keer per jaar op het strand kan worden georganiseerd. Dat blijkt uit een enquête die de deelgemeente onder de inwoners heeft gehouden.

Hoek van Holland ziet graag groot evenement

Aanleiding voor het onderzoek vormde het volledig uit de hand gelopen strandfeest Sunset Grooves, waarbij een bezoeker door een politiekogel om het leven kwam. De enquête is ingevuld door 2662 mensen, een respons van 36 procent.

De inwoners vinden dat er bij het dancefeest van 22 augustus duidelijk te veel mensen aanwezig waren. Naar schatting 30.000 mensen waren op het evenement afgekomen. Ook paste het niet bij de kleine deelgemeente. Dat bleek ook al uit het rapport van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement COT, dat concludeerde dat de autoriteiten hadden gefaald in de voorbereiding van en tijdens het strandfeest.

De inwoners van de kustplaats vinden sportevenementen als beachvolleybal het best bij Hoek van Holland passen. Ze menen verder dat RTL viert de zomer, 100% NL en Latin Beach Festival heel goed op het strand kunnen plaatshebben. Wel vinden ze dat strandevenementen tussen elf uur ’s avonds en middernacht afgelopen moeten zijn.

De kleinere muziekevenementen met ongeveer vijfduizend bezoekers zouden eens per kwartaal georganiseerd mogen worden, culturele en sportevenementen frequenter, om de maand.

Reageer op dit artikel